25 de juliol 2006

Microclima


Resulta curiós en aquestes dates però jo pels matins tinc fred. Òbviament no és fred "natural" (estem a 34 ºC a Barcelona) sinó artificial. A la feina fa fred! Posen l'aire acondicionat a tope! Quina manera de malgastar energia i contaminar el medi ambient, embrutant ja més del que està l'atmòsfera barcelonina! Jo entenc que si a l'oficina estiguéssim a la temperatura exterior no podríem treballar i que s'ha d'encendre l'aire per poder sobreviure, però d'aquí a haver d'anar a treballar amb jaqueta hi ha un bon tros. A més, tenen l'aire posat a 20ºC, quan a la pàgina d'inici corporativa que surt en obrir el navegador es recomana tenir-lo com a mínim a 24ºC (a la imatge).

Em fa ràbia que la gent malgasti energia d'aquesta manera. Tant costa posar l'aire menys fort? Ja sé que perqué jo el baixi o l'apagui no salvaré el planeta, però crec que si la gent gastés de manera més racional la cosa aniria menys malament. Baixaria el consum energètic, estalviaríem dinerets i enguarraríem una mica menys el món.

També em fa molta ràbia certa persona que marxa de treballar i deixa l'ordinador encès. Es passa les nits encès, els caps de setmana encès, els dies que no ve encès... I no és que el PC tingui algun procés obert i estigui treballant, no no, el deixa carregat fins la pantalla d'inici de sessió. Diu que així li triga menys a carregar-se. Sí, és veritat, d'estalvia els 5 segons que dura el boot. He estat mesos apagant-li el PC i la pantalla quan marxava però al final he hagut de desistir pels "mosquejos" (per dir-ho finament) que li entraven.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És que tants contrastos no són bons, aquí a casa tenim l'aire posat a 26ºC i s'està bé, fresc, fins i tot massa ja que després vas a les habitacions que estan a 30-31 i es nota la bufetada de calor quan hi entres.

Ahir si no m'equivoco es va arribar a un rècord de demanda energètica; la veritat no sorprèn la notícia, em sobta més que els medis sí que es sorprenguin i diguin que fins i tot hi ha més demanda que a ple hivern quan tenim les estufes engegades, segurament no deuen saber que és molt més costós generar una frigoria que una caloria.

En fi, a veure si la gent es va concienciant i regula l'aire acondicionat adecuadament, tant a les llars com als comerços sobretot.

Anònim ha dit...

Ariiii!!!!
Que trolera!!!! Si no te'n dones compte del fred que fa!! Tres quartes parts del matí te les passes esmorzant al bar :-P (sense saludar al Marc quan està de compres a glòries perquè es pensi que treballes mooooolt :P)
És conya!!!L'Ari és super treballadora :P i síiiii tenen la temperatura super super baixa!!!sembla sibèria allò!!
Bé... no sé com s'acaben això dels comentaris que no en poso mai cap enlloc :S un a10 ja queda bé, no?
a10ssssssss!